Deze website gebruikt cookies. Sluiten

Paystaff Branches Info aanvragen

Branche Tuincentra

Oververtegenwoordiging

De tuincentra-branche kampt al jaren met oververtegenwoordiging in de Nederlandse markt. De verwachting is desondanks dat, met de toename van het consumentenvertrouwen, ook de omzet in de branche zal groeien. Het consumentenvertrouwen is echter niet de enige factor die van invloed is op deze branche. Zo is de tuincentra-branche seizoens-en weersafhankelijk: de meeste inkopen worden in het voorjaar en najaar gedaan. De vraag en daarmee de omzet zijn dus onevenredig verdeeld over het jaar.

 

Beleving

Daarnaast komen er steeds meer spelers op de markt, waaronder grote “XL- tuincentra” en branchevreemde partijen als bouwmarkten. Vooral de grote centra creëren voor consumenten beleving met o.a. het aanbod van horeca, iets waar consumenten steeds meer behoefte aan hebben, evenals lokale betrokkenheid. Een bezoekje aan het tuincentrum wordt steeds meer een dagje uit!

 

Onvoorspelbaar

De huidige consument is bovendien erg onvoorspelbaar. Er zijn nog nooit zo veel kanalen ter beschikking gesteld aan consumenten om aankopen te doen, informatie te verkrijgen en ervaringen te delen. Kanalen als social media, waar de consument gretig gebruik van maakt. Alsof dit nog niet genoeg uitdagingen zijn, verkopen leveranciers, met name de bekende merken, hun producten steeds meer zelf in fysieke en online winkels.

 

Succesvol blijven

Er zijn verschillende mogelijkheden voor tuincentra om in te spelen op deze ontwikkelingen en daarmee succesvol te blijven in de markt. Zo is het belangrijk meerdere verkoopkanalen in te zetten, zowel off-als online. Ook het verbreden van het aanbod van producten is een goede zet. Denk daarbij onder meer aan het aanbieden van diensten door samenwerkingen aan te gaan met lokale hoveniers, stratenmakers, etc. Essentieel is het voor tuincentra om onderscheidend vermogen te creëren; bied een beleving aan die de consument elders niet krijgt. Speel in op duurzaamheid. Bied advies en ondersteuning aan. Verbeter de presentatie van producten. Creëer een horecagedeelte. Etc. Allemaal zaken waarbij goed personeel onmisbaar is. Paystaff kan u hierin ondersteunen en adviseren.  

 

Integer en transparant

Paystaff HRM is de specialist op het gebied van payroll en HRM. Wij kenmerken ons door onze integere en transparante dienstverlening. Paystaff helpt u een evenwichtige balans tussen ondernemen en werkgeverschap te realiseren. Bij Paystaff staan ondernemer én medewerker centraal!

 

DE REGIE IN EIGEN HAND!

Wilt u de salarisadministratie en werkgeversrisico's van uw medewerkers uitbesteden? Of zoekt u een sparringpartner voor al uw HRM-vraagstukken? Dan bent u bij Paystaff HRM aan het juiste adres! Paystaff HRM is landelijk vertegenwoordigd, er is dus altijd iemand bij u in de buurt. En bij ons houdt u de regie altijd in eigen hand!


 

 

Tuincentra Tuincentra Tuincentra