Deze website gebruikt cookies. Sluiten

Paystaff Branches Info aanvragen

Branche Tuincentra

U HOUDT DE REGIE IN EIGEN HAND!


De tuincentra branche kampt al jaren met oververtegenwoordiging in de Nederlandse markt.
De verwachting is desondanks dat, met de toename van het consumentenvertrouwen, ook de omzet in de branche zal groeien. Het consumentenvertrouwen is echter niet de enige factor die van invloed is op deze branche. Zo is de tuincentra branche seizoens-en weersafhankelijk; de meeste inkopen worden in het voorjaar en najaar gedaan; de vraag en daarmee de omzet is dus onevenredig verdeeld over het jaar. Daarnaast komen er steeds meer spelers op de markt, waaronder grote “XL- tuincentra” en branchevreemde partijen als bouwmarkten. Vooral de grote centra creëren voor consumenten beleving met o.a. het aanbod van horeca, iets waar consumenten steeds meer behoefte aan hebben, evenals lokale betrokkenheid. Een bezoekje aan het tuincentrum wordt steeds meer een dagje uit! De huidige consument is bovendien erg onvoorspelbaar. Er zijn nog nooit zo veel kanalen ter beschikking gesteld aan consumenten om aankopen te doen, informatie te verkrijgen en ervaringen te delen. Kanalen als social media, waar de consument gretig gebruik van maakt. Alsof dit nog niet genoeg uitdagingen zijn, verkopen leveranciers, met name de bekende merken, hun producten steeds meer zelf in fysieke en online winkels. Er zijn een aantal mogelijkheden voor tuincentra om in te spelen op deze ontwikkelingen en daarmee succesvol te blijven in de markt. Zo is het belangrijk meerdere verkoopkanalen in te zetten, zowel off-als online. Ook het verbreden van het aanbod van producten is een goede zet, denk daarbij ook aan het aanbieden van diensten door samenwerkingen aan te gaan met o.a. lokale hoveniers en stratenmakers. Essentieel is het voor tuincentra om onderscheidend vermogen te creëren; bied een beleving aan die de consument elders niet krijgt, denk daarbij aan het inspelen op duurzaamheid, aanbieden van advies en ondersteuning, de presentatie van producten, een horecagedeelte etc. Allemaal zaken waarbij goed personeel onmisbaar is. Paystaff kan u hierin ondersteunen en adviseren.  

 

Paystaff is de specialist op het gebied van payroll en HRM en kenmerkt zich door haar integere en transparante dienstverlening. Paystaff helpt u een evenwichtige balans tussen ondernemen en werkgeverschap te realiseren. Bij Paystaff staan ondernemer én medewerker centraal.

 

Wilt u de salarisadministratie en werkgeversrisico's van uw medewerkers uitbesteden? Of zoekt u een sparringpartner voor al uw HRM-vraagstukken? Dan bent u bij Paystaff HRM aan het juiste adres! Paystaff HRM is landelijk vertegenwoordigd, er is dus altijd iemand bij u in de buurt! 
 

 

Tuincentra Tuincentra Tuincentra