Deze website gebruikt cookies. Sluiten

Payroll voor Supermarkten door Paystaff Payroll Info aanvragen

Branche Supermarkten

Doen waar ik goed in ben!

“Mijn dagen zijn te kort,” zegt Monja Broeren. “Is altijd zo geweest, zal altijd zo blijven. Daarom wil ik mijn uren efficiënt indelen. Doen waar ik goed in ben. Doen wat ik leuk vind. En nee, dat is niet de salarisadministratie.” Al bijna twintig jaar exploiteren Monja en haar man Richard een Jumbo-supermarkt. Sinds een paar jaar zelfs twee Jumbo-supermarkten. Aan administratieve rompslomp hebben ze beiden een hekel.
Monja lacht: “Achter dat bureau, al die regels: ik moet er niet aan denken. Ik kies voor totale ontzorging.”

 

Geen kromme tenen

Voor Broeren is dat de reden om het merendeel van de medewerkers op de loonlijst van een payrollorganisatie te zetten. Monja: “Ik doe niks. Echt helemaal niets. Ik geef aan het eind van de week de uren door en dat is het. Terwijl medewerkers gewoon werken volgens onze CAO en volledig door ons aangestuurd worden. Het blijven onze medewerkers. Als iemand ziek is, ben ik oprecht begaan met diegene. Misschien nog wel oprechter, want ik heb er geen sores van. Als iemand niet werkt, kost hij of zij geen geld. Ik hoef het hele Arbo-traject niet op te starten. Ik kan gewoon bellen om te vragen hoe het gaat. Zonder dubbele agenda of kromme tenen.”

Deze supermarkten hebben ruim 150 medewerkers in dienst via payroll! Twee Jumbo supermarkten maken gebruik van de payroll diensten van Paystaff. De kosten voor medewerkers via payroll zijn nagenoeg gelijk aan personeel in eigen dienst!

Zonder enig risico!

Een ander voordeel schuilt voor Monja Broeren in de lengte van het dienstverband.

“Wij supermarkten hebben relatief veel jeugd die op hun 16e bij ons komt werken,” vertelt Monja. “Als wij ze rechtstreeks in dienst nemen, moeten we ze op hun 18e een contract voor onbepaalde tijd aanbieden. Dat doen we liever niet. Als ze bij Paystaff op de loonlijst staan, hebben we die verplichting niet. Met als gevolg dat mensen gewoon kunnen blijven. Zonder enig risico voor ons als werkgever. Na een paar jaar zit school of studie erop en gaan ze op zoek naar een fulltime baan. Prima, dan scheiden zich onze wegen.”

 

Payroll voor supermarkten

Ruim dertien jaar werken Monja en Richard inmiddels met een payrollorganisatie. Sinds 2015 is dat Paystaff. Volgens Monja een professionele organisatie die doet wat ze belooft. “Geen loze woorden, maar duidelijke afspraken en korte lijnen. Voor ons én voor onze medewerkers. Ik heb werkelijk nog geen enkele klacht gehoord.”

 

Niet anders meer

Liggen de personeelskosten hoger door de tussenkomst van een payrollorganisatie? Volgens Monja is het verschil ongelooflijk klein. “Je betaalt echt alleen de uren die iemand werkt. Een afgebakend bedrag per uur. Als je iemand rechtstreeks in dienst hebt, heb je ook kosten voor bijvoorbeeld een verzuimverzekering en voor het hele Arbo-traject. Je moet een reservering maken voor het vakantiegeld. Je moet re-integreren als iemand langere tijd ziek is. Hou op, dat is toch ongelooflijk veelomvattend en onoverzichtelijk? Ga er maar eens aan staan om dan uit te rekenen wat iemand per uur kost. Inderdaad: als medewerkers nooit ziek zijn, is dat te overzien. Anders niet. En daarom willen wij niet anders meer.”

www.jumbo.com