Deze website gebruikt cookies. Sluiten

Paystaff Branches Info aanvragen

Branche Slagers

Afname in verkoopcijfers

15% van de foodspeciaalzaken zijn slagerijen. Samen zijn zij goed voor een kwart van de omzet binnen deze sector. Toch vindt het grootste deel van de verkoop van vlees en vleeswaren plaats in de supermarkt. Daarnaast bundelen steeds meer slagerijen zich tot franchiseformules, omdat dit omzet verhogend en kostenbesparend werkt. Niet gek dus dat de ambachtelijke slagersbranche kampt met afname in verkoopcijfers.

 

Trends

Maar er zijn nog meer trends die van invloed zijn op het succes binnen de branche. Zo heeft de consument steeds meer interesse in de herkomst van het vlees en vindt men gezonde voeding, voedselveiligheid en dierenwelzijn belangrijk. Daarnaast spelen gemak, luxe en beleving ook een grote rol. Allemaal factoren waar supermarkten en franchiseformules steeds beter op inspelen en, in combinatie met lage prijzen, de consument mee weten binnen te halen.

 

Concurrentie

Er is een aantal mogelijkheden voor slagerijen om de concurrentie met supermarkten en formules aan te gaan. Consumenten doen hun aankopen bij slagerijen veelal in het weekend en rond de feestdagen, momenten waar de slager op in kan spelen. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van catering op locatie. Consumenten hebben het druk en daarom hebben zij er behoefte aan, boodschappen te doen op één plek. Samenwerking met andere foodspeciaalzaken is dan ook een pré.

 

Beleving

Tenslotte zijn consumenten steeds gevoeliger voor beleving (zien, proeven, ruiken) en zijn ze geïnteresseerd in het verhaal rondom het product (herkomst, smaak, bereidingsmogelijkheden, etc.) Slagers dienen dus steeds meer de dialoog aan te gaan met hun klanten, middels o.a. proeverijen, presentatie van de producten en uitleg over de producten. Kwalitatief en vriendelijk personeel is dan ook een must. Paystaff kan u hierbij adviseren en ondersteunen.


Integer en transparant

Paystaff HRM is de specialist op het gebied van payroll en HRM. Wij kenmerken ons door onze integere en transparante dienstverlening. Paystaff helpt u een evenwichtige balans tussen ondernemen en werkgeverschap te realiseren. Bij Paystaff staan ondernemer én medewerker centraal!

 

DE REGIE IN EIGEN HAND!

Wilt u de salarisadministratie en werkgeversrisico's van uw medewerkers uitbesteden? Of zoekt u een sparringpartner voor al uw HRM-vraagstukken? Dan bent u bij Paystaff HRM aan het juiste adres! Paystaff HRM is landelijk vertegenwoordigd, er is dus altijd iemand bij u in de buurt. En bij ons houdt u de regie altijd in eigen hand!

 

 

Slagers Slagers Slagers