Deze website gebruikt cookies. Sluiten

Paystaff Branches Info aanvragen

Branche Bakkers

Bakker Jaap

Martin en Melanie Rietvelt zijn de trotse eigenaren van Bakker Jaap in Delft. De bakkerij is vernoemd naar de vader van Martin die in 1992 startte met het bedrijf. Zijn zoon Martin voelt zich bakker. En ondernemer. Geen man van de administratie.

 

Focus op brood

“Onze focus ligt op brood. Ik wil me zo weinig mogelijk bezighouden met administratie. Daarom hebben we onze medewerkers ondergebracht bij Paystaff HRM. Dat geeft enorm veel rust. We hoeven niet na te denken over een uur meer of minder, of over aflopende contracten die dan opeens stilzwijgend verlengd zijn. We doen waar we goed in zijn én we hebben veel minder aan ons hoofd dan voorheen. Als we na een lange werkdag met ons gezin aan tafel zitten, praten we over alledaagse dingen. En niet over het contract van medewerker A. Of over dat extra uur van medewerker B. Ondernemen is leuker geworden!”

Bakkers Bakkers Bakkers

Overschakelen

Martin en Melanie namen begin 2014 de zaak van vader Jaap over. Op dat moment schakelden ze over en brachten al hun 14 medewerkers in eerste instantie onder bij Kolibrie, marktleider in horeca payroll. Begin 2015 stapten ze, op aanraden van Kolibrie, over naar Paystaff HRM.

 

Met payroll minder kopzorgen

Van payrollen hebben ze nog geen minuut spijt gehad. En hun medewerkers ook niet.

“Onze mensen moesten alleen even wennen aan de salarisbetaling,” zegt Martin. “Die loopt nu per vier weken en voorheen kregen ze maandelijks hun centen. Verder veranderde er voor hen niets.”

Het echtpaar is zeer te spreken over de samenwerking met Paystaff HRM. Martin zocht contact met meerdere organisaties, maar Paystaff HRM steekt er voor hem met kop en schouders bovenuit.

 

We zijn geen nummer!

Martin: “We zijn geen nummer, maar we hebben echt persoonlijk contact. Paystaff HRM, 100% dochter van Kolibrie, is een groot bedrijf met veel expertise, maar tegelijkertijd ook een betrokken partner die haar afspraken nakomt. We krijgen altijd direct antwoord op vragen en hoeven nooit uit te leggen wie we zijn en wat we doen.”

 

Flexibel

Alle medewerkers van Bakker Jaap zijn in dienst van Paystaff HRM. Paystaff HRM verzorgt de verloning en Martin en Melanie hoeven nooit na te denken over aflopende contracten. Ook hierin houdt Paystaff HRM voortdurend vinger aan de pols. Dit scheelt de ondernemers aanzienlijk wat tijd. De personeelskosten zijn weliswaar wat hoger geworden, maar voor Martin weegt dit niet op tegen de tijd en de zorgen die het hen bespaart. “En bij een juridisch conflict of ziekte verdien ik het dubbel en dwars terug.” Bovendien zegt Martin flexibeler te zijn. “Als het onverwacht rustig is, kan ik iemand een uur eerder naar huis sturen en scheelt dat inderdaad in loonkosten, want ik betaal alleen de uren dat iemand echt aan het werk is.”

 

Kortom: het bakkersechtpaar ziet louter voordelen!

 

www.bakker-jaap.nl