Deze website gebruikt cookies. Sluiten

Paystaff Functioneringstraject Info aanvragen

Paystaff Functioneringstraject

Het traditioneel functioneringsgesprek is volgens Paystaff achterhaald. In een moderne organisatie geeft men feedback zo veel en vaak als nodig en niet omdat het tijd is om een functioneringsgesprek te voeren. Een manager heeft volgens ons vooral de rol van coach en motivator. Het is van uiterst belang medewerkers te betrekken in het bepalen van doelstellingen. Op welke vaardigheden wil een medewerker zelf ontwikkelen en hoe schat iemand zijn/haar kennis en kunde in? Zo kunt u uw medewerkers vragen waarin zij volgens zichzelf uitblinken? En welke vaardigheden zij in hun huidige werkzaamheden niet kunnen toepassen, maar die wel een positieve bijdrage op het resultaat van de organisatie zouden kunnen hebben. Op basis van de verworven inzichten kunt u vervolgens gaan sturen op de ontwikkeling van talenten, om nog meer uit uw medewerkers te halen!


Talentmanagement spreekt aan, maar in de praktijk blijkt het lastig om het daadwerkelijk vorm te geven. Paystaff HRM wil u hierbij graag ondersteunen via ontwikkelformulieren en ons functioneringstraject.


Interesse of benieuwd hoe we u hierbij kunnen helpen? Neem contact op met pno@paystaff.nl of via 013 5 4444 20 voor persoonlijk advies.


Info aanvragen