Deze website gebruikt cookies. Sluiten

Paystaff CV Info aanvragen

Paystaff CV

In je CV zorg je ervoor dat je jezelf goed verkoopt voor een bepaalde functie. De lezer zou daarbij geprikkeld moeten worden om je uit te nodigen voor een gesprek. De uitdaging is om dit zo duidelijk, bondig en overzichtelijk mogelijk te doen. Gebruik hiervoor de ik-vorm.

 

Personeelsgegevens & Profiel Werkervaring Opleiding Overige tips Lay-out

Personeelsgegevens & Profiel

Bouw je CV op in een logische volgorde. Begin altijd met het noemen van je personalia (naam, adres, woonplaats en leeftijd). Om de recruiter snel een indruk te geven van je competenties, vaardigheden en ambities kun je jezelf kort presenteren onder het kopje Profiel. In 2 á 3 zinnen beschrijf je wie je bent, wat je sterke punten zijn en naar wat voor soort functies je op zoek bent. Je profiel kan dienst doen als trigger om verder te lezen.

Werkervaring

Hou een omgekeerde chronologische volgorde aan

Begin met je meest recente ervaring, gezien deze vaak het meest relevant is. Hou een omgekeerde chronologische volgorde aan zodat je eindigt met je allereerste werkervaring. Zet data bij je ervaringen om meer duidelijkheid te creëren. Hou het beschrijven van je bijbaantjes kort, laat ze weg als ze niet relevant voor de functie zijn.
 

 

Benoem je successen & vaardigheden

Je functietitels vertellen niet voldoende over de vaardigheden die jij in je baan hebt gebruikt. Geef dus een omschrijving van je functie waar ook je vaardigheden duidelijk naar voren komen. Laat hierbij ook zeker weten in hoeverre je geslaagd bent in je werkzaamheden. Werkte je bijvoorbeeld in sales? Vermeld dan voor hoeveel omzet je hebt gezorgd, of hoeveel procent je gemiddeld boven je target zat. Zo laat jij zien dat je de kwaliteiten hebt voor de baan die je zoekt én een recruiter kan je beter vinden in de CV-database.

Opleiding

Na het benoemen van je werkervaring, kun je je opleiding vermelden. Mocht je nog niet veel werkervaring hebben, kan het relevant zijn om al je cursussen en opleidingen te beschrijven of je opleiding vóór je werkervaring te benoemen.

Overige tips

Maak gebruik van kopjes

Je CV moet in één opslag duidelijk zijn en een goed beeld geven over wie jij bent. Gebruik daarom zo veel mogelijk kopjes en opsommingtekens zodat er gemakkelijk door jouw CV gescand kan worden.

Lay-out

Maak je CV op in een mooie lay-out zodat jouw CV er uitspringt. Hou het echter wel professioneel, rustig en overzichtelijk. Plaats eventueel een link in je CV naar een persoonlijke website met jouw portfolio, mocht je hierover beschikken. Vergeet ook zeker niet je links naar je social media profielen te vermelden.
 

Laat je CV aansluiten op de vacature

Ten slotte kun je je CV steeds aanpassen aan de vacature. Leg hierbij nog meer de nadruk op werkzaamheden en vaardigheden die relevant zijn voor de functie.